Oorkaarsen

oorkaarsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks dat oorkaarsen al een heel lange traditie hebben, zijn ze in het westen niet zo bekend.
Nog niet zo lang geleden hebben de Hopi-Indianen ze in Europa geïntroduceerd. De Hopi-Indianen gaan al eeuwen lang op een vredelievende en harmonieuze manier met elkaar en de natuur om.
De oorkaarsen die wij gebruiken (Biosun) worden dan ook naar oude Hopi-traditie gemaakt. Het is een lapje pure katoen, dat vermengd met bijenwas en kruiden tot holle 'kaarsen' worden opgerold, ook zit er een klein filtertje in.

De oorkaarsen geven bij het branden een warmte af, die het oor prikkelt en aanzet tot het losmaken van (oud) oorsmeer, door het schoorsteeneffect wordt dat in de kaars gezogen. Behalve de reiniging van het uitwendige gedeelte hebben de oorkaarsen een veel diepere werking, door trilling heeft het effect op het midden- en binnenoor en werkt daarom goed bij evenwichtsproblemen. Ook de slijmvliezen in de bijholten worden goed gereinigd. Het rustgevende geluid van de knisperende kaars geeft een totale ontspanning wat weer goede effecten heeft bij bijvoorbeeld hoofdpijn. De oorkaars is een holistische geneeswijze.

Voor een nog beter effect van het afvoeren van de vrijkomende gifstoffen in het lichaam, begin ik altijd met een oormassage. Ten eerste zet dit de lymfebanen aan om goed door te stromen en ten tweede is het een weldaad voor het hele lichaam. Door massage van de reflexpunten die op het oor geprojecteerd zijn, wordt het hele lichaam behandeld en ontspannen.

Kortom: Oorkaarsen hebben een groot ontspannend effect met daarbij een zuivering van de oren, bijholten en goed werkzaam bij spanningshoofdpijn.


Let op. Bij acute oorproblemen en mensen die epilepsie hebben nóóit oorkaarsen gebruiken. De oorkaarsbehandeling vervangt natuurlijk nooit een medische behandeling, maar kan wel ondersteunend werken.

Voor overige info zie workshops of behandelingen.